איך להפסיק לשקשק מפחד?

שתפו את המאמר לחברים

פעם בחודש, תמיד ביום שלישי אני נפגשת לשיחות עם מעצבים ואדריכלים. הפגישות נערכות בהשראת הספר ״ימי שלישי עם מורי״ (ממליצה עליו בחום). החזון שלי בפגישות האלו, האפשרות להיפגש ולהתייעץ על כל דבר שרק עולה לנו בראש. מידי פעם, כשאני חושבת שגם אתם כקוראים תפיקו ערך מהשיחה, אני משתפת את אחת השיחות (בעילום שם כמובן). אתם מוזמנים לכתוב לי מה חשבתם.

לשקשק מפחד זה בסדר, כשאנחנו עושים דברים חדשים אנחנו הרבה פעמים נפחד מהם, המוח שלנו לא אוהב שינויים וזו התגובה שלו לחדש, לשונה – ל פ ח ד. הרעיון הוא שאת צעדי הגדילה שלנו אנחנו נעשה למרות הפחד. כלומר הפחד קיים ואנחנו נבין את זה ונייצר צעדים שיעזרו לנו לפעול ביחד עם הפחד. אני קוראת לזה ״ללכת לפני שהתחלנו ללכת״

>> איך אפשר ללכת לפני שהתחלנו ללכת?

ללכת בדימיון לפני שהתחלנו ללכת, מייצר אצלנו את התמונה בדימיון של איך אני אלך, מה יקרה כשאני הולך ולאן אני מגיע. אם ניקח את זה חזרה לשיחה עם המעצבת, היא צריכה לדמיין את הפרויקט החדש, את הצעדים שתעשה בתוכו מהרגע הראשון: מפגישת הייעוץ דרך הכנת התוכניות ורכישת המוצרים לפרויקט ועד לביקורים בשטח. כשאנחנו מדמיינים תמונת מציאות עתידית זה מאפשר לנו להרגיע את אלמנט אי הודאות וזה אחד הדברים שירגיעו מעט את הפחד.

דבר נוסף שעוזר לי להתמודד (ואני מלמדת אותו) עם הפחד מדברים חדשים הוא להתכונן עד כמה שאפשר, לחפש בתוך הזכרונות של עצמי את סיפורי ההצלחה שלי ואלו יעזרו לי לזכור שאני כנראה אסתדר ושזה יהיה טוב יותר ממה שאני חושבת לעצמי ברגע זה.

ועוד טיפ אחד קטן שאני משתמשת בו זה להיות מוכנה, לעשות את כל הדברים שביכולתי כדי שכשיגיע הרגע אני אדע שאני יכולה לתת את המקסימום שלי. בד״כ המשמעות היא להתמקצע עוד יותר, במקומות שאני לא בטוחה בהם מקצועית אני אלך ואלמד עוד, עד שאהיה בטוחה, זה עוד אלמנט שמרגיע את הפחד.

זה גם אומר שאם אני רוצה לבצע קפיצת מדרגה יכול להיות שאני גם צריכה לשדרג את החומרים השיווקים שלי כדי לפנות לקהל היעד החדש שלי ולא פחות חשוב להכין את עצמי מנטלית לכך שאני עומדת לתמחר את הצעות המחיר בסכומי כסף גדולים יותר (יחס ישיר לכך שהפרויקטים גדולים יותר) ושזה מגיע לי בזכות הידע, המקצועיות והשירות שהלקוחות החדשים עומדים לקבל ממני.

אף אחד חוץ ממך לא יכול להציל אותך מהפחדים של עצמך, כך אמרתי לה. להיות במודעות אליהם, לעשות את הצעדים יחד עם הפחד, שם תהיה הקפיצה. הדבר היפה בקפיצה הזו היא שהמוח שלנו זוכר אותה, הוא מכניס אותה לתוך שק ההצלחות שלנו ובפעם הבאה זה כבר הרבה יותר קל. וככל שנעשה זאת יותר, כך זה יהיה קל יותר – זה יהפוך להיות טבע שני שלנו, דבר שאנחנו עושים בלי להרגיש כמו לדוגמה נהיגה.

>> איך הפכה נהיגה לטבע שני שלנו?

אתם זוכרים שרק התחלנו ללמוד נהיגה, היינו שמים לב לכל תמרור בכביש, היינו שמים לב לכל תנועה שלנו ברכב איפה אנחנו מחזיקים את ההגה על איזה מראה להסתכל, כן רדיו/ לא רדיו, הדלקנו איתות ימינה וכו׳ כמה שנים אחרי ואנחנו נוסעים בכביש ולפעמים אפילו לא זוכרים במדיוק את המסלול שעשינו. אנחנו רק יודעים שהגענו מנוקדה א לנקודה ב אבל הדרך שבה הגענו? לפעמים היא מעורפלת אולי כי שקענו במחשבות אולי כי היו כמה שירים טובים ברדיו שהסיחו את הדעת או שיחת טלפון שליוותה את הנסיעה, כלומר…אנחנו כבר לא צריכים לשים לב לכל דבר ברכב או בחוץ, אנחנו נוהגים בטבעיות – הנהיגה הפכה לחלק מאיתנו.

כך גם יקרה לנו כשנעשה את הצעדים למרות הפחד, ככל שנתרגל אותם הם יפכו להיות טבע שני עבורנו, יהפכו להיות חלק מאיתנו.

ואז אני מפנה אותה לדבר השני שאמרה, ״אני מיד אחפש לעשות שיתוף פעולה עם חברה״, שאלתי אותה למה? כי אני מפחדת לסמוך על עצמי, אני רוצה מישהי שתראה לי את הדרך, שאוכל להישען עליה…

לייצר שיתופי פעולה או שותפות זה דבר נהדר, צריך לשים לב שאתם מגיעים לשותפות כצד שווה ולא כצד נשען כלומר אם הצפייה היא שהשותפה תרים אותך ואת תישעני עליה זה לא יחזיק מעמד. שותפות נכונה עובדת כששהי הצדדים מגיעים אליה מתוך חוזק, מתוך הבנה שלכל צד יש מה לתרום והתרומה היא שוות ערך. נכון, שותפות טובה היא ששני החלקים משלימים אחד את השני בידע וביכולות אבל כשצד אחד סומך ונשען על הצד השני במקום להכיר ביכולות שלו ולהבין שיש לו המון מה לתרום לשותפות זה לא יעבוד.

>> איך נדע מה כדאי להביא איתנו לשותפות?

לכל אחד מאיתנו יש חוזקות, החוזקות האלו הן חלק מהמרכיבים האישיותיים שלנו אבל לא רק, הן גם חלק מהמרכיב העסקי שלנו – במיוחד כשמדובר בעסק עצמאי של אדם אחד. אני ממליצה לכל אחד להכין את רשימת החוזקות שלו, חוזקות שמגיעות מתוך האישות שלכם לדוגמא: ביטחון עצמי, יסודיות, חשיבה תלת מימדית, דיוק ועוד

ליד כל אחת מהחוזקות תרשמו איך תתרום החוזקה הזו לשותפות. אחרי שתכינו את הרשימה תדעו טוב יותר מה ארגז הכלים שאתם מביאים אתכם לשותפות וגם תדעו מה חסר לכם, חפשו שותף שישלים לכם את החוסרים ואתם תמלאו את החוסרים שלו, זו תהיה שותפות מנצחת.

וכמו תמיד, תזכרו: יש לנו את המקצוע הכי שווה בעולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים

5 האסטרטגיות שיובילו אותך להצלחה בעסק

להקים עסק זה החלק הפשוט, לנהל ולהצמיח אותו לאורך שנים כבר דורש מיומנויות
שכדאי לרכוש מההתחלה ולעולם לא להפסיק.
כן, עסק זו עבודת התפתחות
אישית ותודעתית שתשנה את תפיסת העולם שלכם לטובה אם רק תאפשרו זאת.
ההתחלה מרגישה אולי כמו מרוץ בלתי פוסק של השלמת ידע ניהולי ושיווקי וזה אכן
כך, בשנים הראשונות כדאי להשקיע זמן בפיתוח מיומניות אלו וכדי שזה יקרה ועדיין
תוכלו לתת מענה ללקוחות שלכם, ישנם 5 אסטרטגיות שכדאי ליישם בעסק מהיום
הראשון ועד בכלל בכדי להגיע לצמיחה המיוחלת.

קרא עוד »

עכשיו היא מחייכת, חיוך אמיתי, רחב, חיוך של רוגע והוא פרוש לה על כל הפנים משרה שלווה גם במי שמתבונן בה, אי אפשר שלא לחייך יחד איתה, אישה יפה שמחייכת כך, זה ממגנט, זה מדבק.

עכשיו היא מחייכת,
חיוך אמיתי, רחב,
חיוך של רוגע
והוא פרוש לה על כל הפנים משרה שלווה גם במי שמתבונן בה, אי אפשר שלא לחייך יחד איתה, אישה יפה שמחייכת כך, זה ממגנט, זה מדבק.

קרא עוד »

אז מה לכתוב בחשבונית? בונה בתים… וואלה? מה את אדריכלית? גם וגם, בונה בתים לא מבין, תסבירי… בונה בתים, זה בדיוק כמו שזה נשמע, אני בונה בתים! כלומר את מתכננת אותם כן וגם בונה אותם

אז מה לכתוב בחשבונית?

בונה בתים…

וואלה? מה את אדריכלית?

גם וגם, בונה בתים

לא מבין, תסבירי…

קרא עוד »

את שם כן, את שעומדת באמצע, את צריכה לבחור: ימין או שמאל. לא, מצחיקה, את לא יכולה להישאר באמצע, האמצע לא קיים, קדימה תבחרי צד נו קדימה, מה את מתלבטת הרי די ברור לאן את שייכת.

את שם

כן, את שעומדת באמצע, את צריכה לבחור: ימין או שמאל.

לא, מצחיקה, את לא יכולה להישאר באמצע, האמצע לא קיים, קדימה תבחרי צד

נו קדימה, מה את מתלבטת הרי די ברור לאן את שייכת.

קרא עוד »